fredag 8 mars 2019

Fredagsgott


Suddig bild på underbar sensommarpizza


Knappt hade vårt avlopp blivit lagat så sprang det läck igen. Back to diska för hand i badrummet...

Trist, men det är ett värdsligt problem och man måste väl ändå få sig lite fredagsgott till fredagsvinet ikväll?

Ännu är det bara  lunchtid, men jag drömmer redan om kvällens försmafsel i  form av härligt småplock/ost- och charkbräda-style. Lite nyköpt, lite tömning av godsaker från längst in i kylskåpet. Fin olivolja till chark och grönsaker. J och jag trötta efter arbetsveckan, men bra musik, två glada katter som mumsar den blötmat de blivit lovade och lite allmänt snack om allt och inget.

Sedan är det dags för den traditionella hemmabakade pizzan. Oklart vad det blir för slag av den sistnämnda just idag. Min idé om egen kebabpizza var inte riktigt vad J var sugen på. Bilden är från i sensomras då jag var själv på landet och gjorde en ljuvlig pizza bianco med nyplockade kantareller, sidfläsk från Hållsta rökeri och kronärtskocka.


Uppdaterat:


Ibland blir det precis som man vill. Försmafsel med chark; chilistark salami i flortunna skivor, den otroligt goda tryfflesalamin Saltufo (köp om ni hittar den, dyr men ljuvlig!) och ölkorven Rackabajsare och ost; Morbier och någon god blåmögelost. Lite lyxig tonfisk i mitten och allt kompletterat av egeninlagd saltgurka, svarta oliver och lite pickles.

Pizzan blev vår standardfavorit, kompletterad med en massa god grillad, inlagd kronärtskocka.


Inga kommentarer: