torsdag 28 mars 2019

Så lite varje dag


Bråda tider stundar och redan nu är det många små grönsaks- och örtplantor som ska skötas om och många frön som ska i jorden. Jag försöker att sprida ut arbetet genom principen "så lite varje dag".

På så sätt blir det inte övermäktigt och i längden får man småplantor av olika storlekar att plantera ut. Det funkar finfint för de flesta bladgrönsaker och örter.

Idag var det lite ovanliga växter som såddes: Kinesisk bladselleri, Kintsai som numera är den enda sellerin jag odlar, en härlig växt som kommer igen suveränt om man skördar lite i taget, min älskade Ostronört från eget frö, Epazote från eget frö, Bladamarant, Isört och Okahijiki (s k "land sea weed", premiärodling för mig. Den lär vara rätt svårodlad, men smaken har tydligen hyllats av Jamie Oliver bl a).

Selleri och Epazote som är ljusgroende får stå under växtbelysning i ett fönster och de andra krukorna åker in på min nya groningsplats, den varma, kattsäkra(?) hyllan ovan kylskåpet.

Jag hoppas på en väldigt spännande smakpalett med en massa olika blad och örter när köksträdgårdssäsongen 2019 kommer igång!


Inga kommentarer: