måndag 16 januari 2012

Vintersallad i matlådan


Så här års är det säsong för goda och nyttiga rotsaker. Många passar bra att äta råa, men jag tycker nästan att de är allra bäst ungsrostade. Passa på att rosta lite lök och kanske paprika samtidigt!

Ungsrostade rotsaker är urgoda kalla som en sallad i matlådan. Jag ringlar över lite vinägrett, kanske med chili och äter med yoghurtsås till lunch. Gott som det är och vill man ha mer protein till fungerar grillad kyckling, rökt skinka, rostbiff, räkor eller lax till exempel.

4 kommentarer:

Nadjaskitchen.se sa...

ugnsrostade grönsaker är alltid gott, de får ju en helt annan smak.

Anna sa...

Jag gillar också ugnsrostade grönsaker och supergott alla rotfrukter tillsammans! Rosmarin och olivolja, sen är det bara att njuta :-)

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Det ser riktigt gott ut!

Fröken Dill sa...

Varma ungsrostade grönsaker är ju en underbar klassiker, men jag tycker att de blir riktigt bra kalla i sallad också.