onsdag 18 januari 2012

Vill bara ha vardagsmat i januari - jomenvisst....


Jag trodde att jag på rättroget januarisätt kunde vända lyxmaten ryggen för några månaders ätande av billiga rejäla vardagsfavoriter. Det gick ganska bra.

Men så plötsligt...

Som ett hugg i ryggen befann sig P1:s Meny i senaste avsnittet på Västkusten och presenterade nyfiskade ostron, hummer och krabba med champagne. Naturella ostron, gratinerad hummer och asiatisk krabbwok.

Hur gott kan det bli? Säkert galet gott, och jag fick varken följa med på fisket eller smaka på det goda...

Meny startar en ny säsong 2012 och programledare Tomas Tengby lämnar över stafettpinnen till jämtländska Fia Gulliksson. Kan bli spännande. Brukar ni lyssna på Meny? Jag lyssnar på alla radiofavoriter på SR-play när J är iväg och bygger på båten på helgerna. Radio är perfekt. Man kan göra annat medan man lyssnar!

5 kommentarer:

Jimmie sa...

Tack för kommentaren.
Blåkveite (Reinhardtius hippoglossoides) tillhör flundra familjen och kan bli upp till en meter och väga 20kg. Den lever på djupt vatten utanför den Norska kusten.

Skaldjur av alla slag är otroligt gott, har tur som jobbar i en fiskdisk.

MÅ Gott sa...

Meny har jag aldrig hört, men läst en del om det nu när Fia Gulliksson tar över. Kanske ska kolla in om det finns på webben.

Postgårdsromantik sa...

Egentligen borde man lyssna mer på radio. På jobbet har jag den på (inte just under en kemilektion kanske, men när jag rättar eller gör annat), men hemma blir det aldrig av.
Synd - för det är avkopplande att ha den på när man gör annat. Som matlagning, exempelvis.

/Anders

Boäng sa...

Mm, P1 är fantastiskt för oss som jobbar hemma. Älskar Meny, Stil, Spanarna, och så all bra radio om vetenskap och forskning. Tack SR!
Väntar bara på trädgårdsradion nu ;)

Fröken Dill sa...

Jimmie; aha, jo det är Blåkveite de kallar hällefilé på min Coop. Brukar kunna vara bra pris på den, tyvärr är den väl rödlistad...
MÅ Gott; å då kan jag bara tipsa om att Meny brukar vara ett alldeles utmärkt program om man är matintresserad - finns på webben 1 mån tillbaka.
Anders; jag lyssnar mycket, men bara när jag är ensam hemma och tillsammans med J på "Naturmorgon" när vi är på landet!
Dagliljan; lät precis som det jag gillar på radio + att jag brukar lyssna på "Godmorgon världen" på söndagar då J är iväg och bygger på båten och kulturprogram när andan faller på!