måndag 30 januari 2012

Energisallad


En solig vinterdag som idag känns det lite tufft att sitta "instängd" på kontoret.

Jag tröstar mig med en vacker och god sallad! Ni vet väl att apelsin är helt perfekt i sallader och passar extra bra till dressing med balsamvinäger?

Här har jag blandat apelsinskivor med strimlad rödkål, broccolokvistar, rucola och hackad schalottenlök. Salladen toppas med valnötter eller pekannötter. Olika färger, konsisterner och smaker som står fint emot varandra. Glöm inte att sprinkla vinägrett med olivolja och balsamvinäger över salladen!

7 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Friskt och gott, det behövs verkligen något annat än den gamla vanliga "isbergssalladtomatgurka"-salladen!

Frostrosor sa...

Vacker sallad. Energikick både för kropp och själ!

Ann-Louise sa...

Färggrann mat i sitt esse! Den där salladen hade jag verkligen behövt igår.

Jimmie sa...

Hej och tack för kommentaren.
Kokosfett innehåller MCT-fett som minskar fettlagringen och har massor av energi, samt att den tål högre temperatur än både smör och rapsolja.
Här är en bra länk för mer info.
http://www.helenasandberg-viktcoach.se/29004557
Nej köp inte vanligt kokosfett utan använd ett ekologiskt kokosfett.

Fräsch sallad som ser mycket god ut.

Fröken Dill sa...

Mårtenssons; tänk, alla dessa goda sallader!
Anna; visst är den fin...
Ann-Louise; det KÄNNS bra att äta färgglad nyttig mat så här års.
Jimmie; aha, det verkar ju superbra med kokosfett, måste testas! Jag har nog enbart använt det till ischoklad tidigare...

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Jag älskar apelsin i sallad! En perfekt lunch och vacker för ögat också:-D

Fröken Dill sa...

Ann-Sofi; tur att vi har de goda citrusarna att njuta av under den kalla och mörka säsongen!