onsdag 12 november 2008

Rotsakspytt med lammkorv


Vissa rätter är ALLTID goda. Man tröttnar helt enkelt inte så lätt på dem. En sådan är hemlagad pytt, som dessutom kan varieras i det oändliga och är en bra kylskåpsrensarrätt. Min kyl var full med fina rotsaker. Potatisar, morötter, lök, purjo, rotselleri, lite blomkål, en vitlöksklyfta och rödbetor skalades, hackades och stektes i rapsolja i en teflonpanna tills de fick färg. Pytten fick färdigsteka i ugn 200 grader ca 20 minuter. Under tiden stekte jag trattkantareller och lammkorv i slantar. Rotsaker, svamp och korv blandades ihop, kryddades med salt, peppar och worcestershiresås och överströsslades med färsk persilja. Rätten serverades med stekta ägg, dijonsenap och hp-sås. Vi hade tyvärr ingen kall öl till, men det hade annars varit helt perfekt. En pytt kan enkelt göras vegetarisk genom att utesluta kött eller steka detta vid sidan om för dem som vill ha.

Inga kommentarer: