lördag 1 november 2008

Fredhälls


Vi har äntligen varit och ätit på Fredhälls. Jag är supernöjd.

Carpaccion med macadamianötter, magno/chilidressing och manchegoost var helt fantastisk. Kalvskivorna var så lövtunna att smaken inte hade någonstans att fly. Halstrade pilgrimsmusslor är alltid gott och tillbehöret i form av guffel med bl a skaldjur, linser, vit sparris och dill spännande.

Vi valde varsin pasta till huvudrätt. Min variant med skaldjur var toppen. Aningen överkokta musslor uppvägdes av den goda, mustiga såsen och den absolut perfekt kokta pastan. J:s pasta med salsicca var också väldigt god. En kryddig korv att drömma om i ljuvligt smakande gräddig sås. Mums!

Vi kommer definitivt att gå tillbaka till Fredhälls, även om det tog en stund att få in maten. Den var väl värd att vänta på och servicen var I övrigt utmärkt. Till saken hör att vi dessutom ätit på “Döden i grytan” för några veckor sedan. Det är ju en italienare som fått de allra bästa recensioner. Av en slump åt jag faktiskt nästan samma rätter, carpaccio och skaldjurspasta den gången. Det var också gott och man fick enorma portioner, men jag måste säga att Fredhälls vann på finess! Fast chokladglassefterrätten på Döden var mer än minnesvärd! Hjälp vad gott med fin chokladglass i kombination med likör, bigaråer och rostade mandlar. Jag måste försöka göra något liknande hemma!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Guffel?? Annars låter det jättegott, kanske ska testa när jag är i Sthlm nästa gång.
/E

Fröken Dill sa...

Hmmm, vad är guffel? Jo, det är ungefär någon form av röra, lite torrare än sås, lite blötare än sallad.