fredag 14 november 2008

Mässbesök


Jag har helt glömt bort att blogga om vårt besök på Mat- och vinmässan "Det goda köket" förra fredagen. Vi hade trevligt, men jag upptäckte inga direkta nyheter jämfört med förra året. J hittade en god julnubbe – Reimersholms julsnaps 2008, som passade perfekt till ett smörrebröd med leverpastej. Även god öl fanns till provsmakning.

Precis som förra året tycker jag att Skärvångens ostar är suveräna och de smarriga dumplingsen från Japanska torget är toppen och måste köpas hem så snart som frysförbudet hävs. Massvis med olika goda charkuterier fick man provsmaka. Strusbaserade charkprodukter smakade gott, men det bästa med dem var att de inte direkt smakade stuts. Jag tycker att det är ett ganska tråkigt kött, även om det är kul med svenska strutsar. Rotfruktschips är goda och har fina färger. Kanske tur att de är lite för dyra för att köpa ofta. Det skulle vara kul att försöka göra egna, men det får nog bli utomhus, på landet, med tanke på oset. Vi köpte ett fint, saftigt bröd från Svenskt Mathantverk.

Till sist en lite undring. Om man bjuder på provsmakbitar på en mässa så ska det väl vara gott? Vissa produkter var så vedervärdiga äckliga att det varit bättre om det inte bjudis på provsmakning. Jag kommer t ex aldrig att köpa färdigkryddade köttslamsor med texmex-smak, äcklig, fet konserveringsmedelsstinkande kall sås eller en fryst översöt paj. Blä! Den varmrökta laxen vi provade var OK, men extraprislax i en hemrök blir mycket godare.

Inga kommentarer: