måndag 15 februari 2016

Wasabidressingen - äntligen!


Jag har ett favoritsushiställe som fortfarande har god sushi, men sedan någon tid tillbaka tyvärr har slutat med den underbara salladen, som tidigare var ett argument i sig för att gå dit.

Själva salladen var inte märkvärdig - grönsallad med lite röda paprikastrimlor och tunnskurna champinjoner. Det som gjorde grönsakerna så magiska var den illstarka, väldigt goda  wasabidressingen.

Jag har försökt hitta något liknande som kan köpas i Sverige, men ännu inte lyckats.

Försök att själv blanda något liknande blev OK, men inte helt lyckade tills jag kom på den hemliga ingrediensen - lite dashibuljong (funkar faktiskt bra med fuskvarianten i pulverform, men hemkokt blir säkert ännu godare)!

Dressingen blir jättegod, men originalet innehöll också senapsfrön. Jag är lite osäker på vilken sorts senapsfrön som är vanliga i Japan. Om någon vet det skulle jag bli jätteglad som du delar med dig av kunskapen.


Wasabidressing

1 msk ljus soja
1 tsk pressad citron
1 tsk risvinäger
1 tsk socker
1 msk dashibuljong
1 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
1 tsk finhackad inlagd ingefära - gari
svartpeppar
lite mortlad torkad koriander
så mycket wasabi du står ut med


Vispa samman ingredienserna. Smaka av med wasabin och ev någon annan ingrediens.