Jag har ett favoritsushiställe som fortfarande har god sushi, men sedan någon tid tillbaka tyvärr har slutat med den underbara salladen, som tidigare var ett argument i sig för att gå dit.
Själva salladen var inte märkvärdig - grönsallad med lite röda paprikastrimlor och tunnskurna champinjoner. Det som gjorde grönsakerna så magiska var den illstarka, väldigt goda wasabidressingen.
Jag har försökt hitta något liknande som kan köpas i Sverige, men ännu inte lyckats.
Försök att själv blanda något liknande blev OK, men inte helt lyckade tills jag kom på den hemliga ingrediensen - lite dashibuljong (funkar faktiskt bra med fuskvarianten i pulverform, men hemkokt blir säkert ännu godare)!
Dressingen blir jättegod, men originalet innehöll också senapsfrön. Jag är lite osäker på vilken sorts senapsfrön som är vanliga i Japan. Om någon vet det skulle jag bli jätteglad som du delar med dig av kunskapen.
Wasabidressing
1 msk ljus soja
1 tsk pressad citron
1 tsk risvinäger
1 tsk socker
1 msk dashibuljong
1 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
1 tsk finhackad inlagd ingefära - gari
svartpeppar
lite mortlad torkad koriander
så mycket wasabi du står ut med
Vispa samman ingredienserna. Smaka av med wasabin och ev någon annan ingrediens.
2 kommentarer:
Spännande!
Kul att den uppskattades!
Skicka en kommentar