Dagens lunchsallad i glasburk är en riktigt restsallad. Vår gårdagsmiddag var en väldigt god snabb asiatisk ugnslax och en liten överbliven bit fick bidra till min lunch. Jag var radiostyrdtrött på morgonen när jag la ihop salladen så den blev inte så optimalt snygg.
Dressingen i botten är verkligen en gammal favorit. 1/2 msk socker, 1 msk fisksås, 1/2 pressad lime, (1 msk smakneutral olja), hackad röd chili, svartpeppar, rejält med hackad färsk koriander och salladslök. Den här dressingen ger verkligen det där lilla extra till en sallad. Oljan är valfri och mängden chili beror på styrkan och vad man gillar. Jag tog bara en pyttebit, men OJ vad stark den var!
Bottenlagret består av tändsticksskurna morötter, sedan följer blomkål, laxen i bitar, paprika, gurka, rädisor i kvartar, skivade champinjoner, blandad bladsallad och överst egenodlade nyklippta ärtskott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar