måndag 22 september 2014

Igår sensommar, idag höst...I går kom det där stora regnet som riskerar att "bita svansen av sommaren". Idag är det kallt, regnigt och vinden viner. Imorgon hotar väderprognosen med frost. Man vet att det händer varje år ungefär vid den här tiden, ändå är det liksom alltid för tidigt.

Skördesäsongen på landet är förhoppningsvis inte helt slut ännu, men lördagens skörd med extra allt riskerar att bli den sista av det slaget. Förutom det som syns på fatet följde flera stora squash, morötter och rotselleri med hem.

Helgen har varit intensiv varför vi njutit ännu en snabblagad variant av "Trädgårdspasta". Vi har också använt delar av grönsakerna till att laga mat efter recept. På J:s initiativ gjorde vi Jens Linders pepparstekta lax med tomatkompott, risotto och kryddzucchini. Vår enda egna ändring av receptet var att vi använde rödingfilé istället för lax.

Varje gång jag lagar risotto på riktigt italienskt sätt slås jag av hur gott det blir. Mycket jobb med att röra, röra, röra men, oj, vilket delikat resultat!

Tomatkompotten var väldigt söt, men fungerade förvånansvärt fint till rätten. Kryddzucchinin var lättgjord och fick intressant lakritssmak av stjärnanisen. Röding är verkligen en riktigt lyxgod fisk. Trots den finstämda smaken passade den fint till de smakrika tillbehören och den krämiga, vinstinna risotton. Vi fick en välbehövlig paus med en verkligt god middag mitt i en smått stressig septemberhelg.

3 kommentarer:

Matarkivet sa...

Nog märks det att hösten är på ingång. Jag sörjer sommarens slut men det är lite mysigt med höst ändå. Vintern däremot hade vi helt kunnat hoppa över, tycker jag!

Ingen dålig skörd ni har! Härligt!

Moma sa...

Så härligt med egenskördat!

Linda sa...

Beautiful. :)