Gurkorna prunkar. Första skörden av fina minislanggurkor kommer från J:s balkong.
En gång blev jag bjuden på iskyld gurksoppa på en picknick. Lite oväntat, men väldigt gott i sommarvärmen. Den soppan var mer som en tunn tsatsiki. Inte fel, men nu har jag utvecklat receptet lite.
Skummig, iskall gurksoppa, 4 pers
300 g gurka
1 vitlöksklyfta, grovhackad
2 msk hackad dill
1 tsk hackad färsk mynta
1/2 dl mycket kraftig kyckling- eller grönsaksfond
5 dl turkisk yoghurt
100 g bladspenat
isbitar
salt och vitpeppar
lite vitvinsvinäger
2 msk fin olivolja
(gurkörtsblommor för dekoration)
Kärna ur gurkan. Mixa ingredienserna och smaka av med salt, peppar och vinäger. Häll upp i kylda skålar och dekorera med gurkörtsblommor.
3 kommentarer:
Låter verkligen friskt och gott! Vad tror du om att även ha i lite avokado...
Fungerar säkert jättebra!
Tror fröken Dill
Sparad!
Skicka en kommentar