söndag 17 juli 2011

Fröken Dills Öländska resa


Hos J:s familj i sommarhuset på norra Öland äter man alltid gott!

Eftersom vi aldrig var färre än 10 personer blev luncherna lite enklare. Man dukade fram godsaker från kylskåpet; rökt fisk, grillad kyckling, kalla potatisar, ost, kokta ägg och grönsaker. Sedan fick var och en ta för sig från buffén. Till barnen kokades wienerkorv.

Till middag åt vi lagad mat; grillat kött, J:s brors köttfärssås med pasta och J:s andra brors suveräna rosmarinkyckling. Köttfärssåsreceptet är hemligt, men en viktig ingrediens är tydligen kaviar (!). J:s storebror och hans fru har samlat recept på rätter de brukar laga på Öland i en bok och där hittade jag rosmarinkycklingen.Under resan passade vi också på att handla färska grönsaker hos "tanten", kryddiga korvar och andra delikatesser hos Rosas i Löttorp och den finaste fläskfärsen hos Wirbladhs utanför Kalmar.

6 kommentarer:

Anna sa...

Kaviar?! Låter spännande, vanlig Kalles? :)

Fröken Dill sa...

Ja, vanlig Kalles. Fungerar kanske ungefär som sardeller?
Tänker fröken Dill

KarinW sa...

Vad du hunnit med många härliga resor! drömmer om italien men just nu får jag nöja mig med att jag också varit på norra öland i sommar. Mycket god mat hos dig som vanligt och fina små tomattips, det behöver jag!

Fröken Dill sa...

Utlandet i all ära, men bäst av allt på sommaren är ändå Sverige. Vidunderligt vackert, intressant och glest med folk (om man inte av misstag råkar åka rakt in i vidriga Älmsta-natta, detta avskyvärda evenemang...)
Sommarnattshälsningar från fröken Dill

Liten & Stor sa...

Norra Öland är oxå mitt sommarparadis - å av bilden att döma har Du oxå hittat en av mina favoritplatser i världen (Horns Udde/Horns kustväg)....! =) /Mostern

Fröken Dill sa...

Jag är helt överlycklig de gånger jag lyckas locka min J till ett besök i hans föräldrars sommarhus. Helt otroligt mysigt och vackert. Vi är alltid mer än välkomna. Fast efter ett par dagar blir det lite för mycket familjesamvaro för J.
Hälsningar från fröken Dill