söndag 31 juli 2011

Sådd i köksträdgården


Köksträdgården har verkligen prunkat i år och jag hoppas kunna blogga mer om vad vi gör med skörden.

Så här i juli är det dessutom tid för nysådd.

Många grönsaker hinner bli färdiga om de sås så här års och vissa sorter, kortdagarsväxter, som t ex rädisa, spenat och alla asiatiska kålblad brukar bli allra bäst vid sensommarsådd.

För att snabbt få igång fröerna lägger jag dem i vatten över natten. Om man vill så sallad kan man ställa fröna i vatten i kylen eftersom sallad vill ha det svalt när den gror.

Eftersom jag har gott om jordloppor i min trädgård brukar jag så alla kålsorter inomhus och låta dem växa upp till små plantor innan de sätts ut. Jordloppornas storfavorit, rucola, odlar jag i kruka inomhus. Så även basilika som trivs bättre i värmen på fönsterkarmen.