onsdag 4 maj 2011

Sommarens godaste sallad!?

Det har varit alldeles för lite mat på bloggen under den senaste tiden.
Ännu så länge är det inga riktiga sommartemperaturer utomhus, snarare tvärtom, men idag levereras bostadsrättsföreningens nya utemöbler och till helgen lovar SMHI sol och värme.

Då vill jag passa på att slå ett slag för vad som troligen är den absolut godaste sommarsalladen.

Salta och peppra en rejäl skiva fin utskuren biff. Skär persikor eller nektariner i halvor och pensla med lite olja. Grilla biff och persika/nektarinhalvor på träkolsgrill. Låt biffen vila en stund. Det gör faktiskt inte så mycket om den blir kall, även om ljummen kanske är optimalt.

En blandad grönsallad med tomater toppas med blåmögelost, t ex Ädelost, Roquefort eller Kornblomst, grillad biff i strimlor och grillade persikor/nektariner. Dressing på 2/3 olivolja, 1/3 vit balsamvinäger, salt, peppar och italiensk salladskrydda ringlas över.

Ät och njut!

3 kommentarer:

Anna B sa...

Nektariner är ju så gott till grillat och sallad! Lite svåra att få fatt i så här tidigt på säsonmgen, bara :)

Fröken Dill sa...

Jag såg att de kommit till Coop igår, men misstänker att de blir godare längre fram på säsongen. De är smaskiga som de är och vid grillning ändrar de smak på det mest underbara sätt. Fungerar både till sallader och med t ex honung eller sirap till glass med hackade rostade mandlar på. MUMS!
Hälsar sommar-Dillen

Åsa sa...

ah, ser att ni redan varit inne på ämnet. Undrade nämligen över persikor/nektariner. Det är en av de saker jag längtar efter under vinterhalvåret. Tycker det är en utmärkt frukt att ha i maten. Funkar att grilla, ugnsbaka, blanda i kall sallad och faktiskt också blanda med i olika grönsaksfräs i en vanlig stekpanna.
Bäst att hålla utkik nu då :)