torsdag 12 maj 2011

Promenad på Djurgården


Så här års skulle jag behöva jobba all ledig tid i trädgården på landet. Tyvärr är J som bekant inte lika förtjust i att tillbringa varje helg i byn. Han fixar max ett halvt dygn innan han måste ta bussen hem till asfalten och röstar för att minst en av helgdagarna ska vara stadsdag.

I söndags befann vi oss därför i stan och jag måste erkänna att ett varmt bad var ganska skönt efter allt svettigt råslit på landet.

Solen sken från klarblå himmel, Stockholm hade tagit på sig sin vackraste försommarskrud och vi tog en långpromenad längs söders södra strand. Från Skanstull tog vi tunnelbanan till Slussen och sedan Djurgårdsfärjan till den gröna ön.

Djurgården är otroligt vackert i lövsprickningstider. Vi promenerade ut till Rosendal och tog en fika med kycklingmacka. Trots att Rosendal är snudd på FÖR populärt och inte riktigt lika bra som när det öppnade för många år sedan tycker jag fortfarande att det klassar in som ett av Stockholms bättre ställen för en fin-väders-dag. Kycklingmackan var rejäl med underbart surdegsbröd och stora bitar saftig Bosarp-kyckling. Absolut en god macka, men jag saknade lite mer kryddning på kycklingen och majonäsen borde haft mer vinägersting.

i Rosendals-shopen köpte vi späda purjolöksplantor och en kiwi-planta som påstods kunna ge kiwifrukter om man förvarade den på ett soligt ställe. Spännande!

Promenaden gick vidare till Blå Porten, ännu ett storfavoritställe. Vi fick en sittplats i halvskuggan på den fina innergården och delade på en god inkokt lax med färskpotatissallad, sås och syrade morötter. Ett glas rosévin till lunch, vilken lyx!

Inga kommentarer: