Äntligen är säsongen då man mest längtar efter fräscha sallader här!
Räksallad ÄR en favorit.
Igår blandade vi en variant med bas av blandade blad, sommarkål, rädisor, ångade vita sparrisknoppar, gurka, tomat och vårlök.
Grönskan toppades med drivor av handskalade räkor, pocherade ägg och en dressing med hemlagad majonäs, gräddfil, dill, italiensk salladskrydda, salt och peppar.
Ett givet tillbehör var grillat bröd. Skär skivor av surdegsbröd, helst lite torrt sådant. Pensla med olivolja, gnid in med vitlök, salta, peppra och grilla i grillpanna.
Vi fick lite bråttom vid upplägget av salladen. Det kanske inte blev optimalt tjusigt, men smaken var desto mer underbar. Mina pocherade ägg blev OK, men jag önskar att jag vore ännu bättre på att bemästra denna rätt. Har ni några tips?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar