lördag 14 maj 2011

Grillade havskräftor


Nu kan jag blogga från mobilen. Hurra!

Igår kom vi ut på landet med en hink havskräftor i bagaget. De vackra rosa skaldjuren delades på längden. Jag rörde ihop ett kryddsmör med hackad persilja, lite färsk dragon och gräslök från trädgården, citronsalt och peppar. Smöret breddes på havskräftköttet och sedan grillade vi de små läckerheterna på indirekt värme i stängd klotgrill. De fick en helt underbar röksmak och njöts till middag tillsammans med en sallad.

På bilden kan ni också beundra ett nyförvärv till trädgården - ett 225 liters vinfat som ska få tjäna som vattentunna.

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Jisses så gott det är med havskräftor, inte dumt med en hel hink av de smaskiga djuren.

Coquina sa...

Åååå vad gott, älskar grillade skaldjur =)

Anna B sa...

Oj så gått! Jag älskar havskräftor men äter dem tyvärr alldeles för sällan. De bästa jag ätit var burfångade utanför Faljkenberg

Anna B sa...

Jag är nog trött på riktigt: gott med O :) och Falkenberg