tisdag 10 mars 2009

Grillade lammfärsspett med burgulsallad och vitlöksyoghurt


Jag kan bara hålla med Linda på Öland. Vintergrillning ÄR underskattat. Nu är jag oftast lite mindre frisksportig än Linda och väljer därför att krypa in i stugvärmen och grilla på glöden efter en rejäl brasa i kaminen.

I söndags blandade vi lammfärs med skal och saft från citron, vitlök, spiskummin, chili, salt och peppar. Färsen formades till avlånga bitar lagom stora för att träs på små spett.

Tillbehör var burgulsallad. Koka burgul enligt instruktionen på paketet. Ta i en skvätt kalvfond och lite god olivolja i koket, salta och peppra. Den färdiga burgulen kyls och blandas med hackad tomat, hackad shalottenlök, persilja och mynta. Smaka av med en skvätt citronolivolja.

En god vitlöksyoghurt (turkisk yoghuer med pressad vitlök, salt, peppar och en skvätt citron) blir en enkel och god sås.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken grillstund! Jag beställer och fram, nu tack!

Må gott/ Mimmi

Anonym sa...

Mums, ser så gott ut! Det är godast med grillad mat på vintern tycker jag. Uppskattar det så mycket mer då!

Sv: Gremolatasmöret är så gott, testa det vetja!