

Äntligen var det dags att äta hemma igen. Vitlingfilé från Årstidernas låda stod på menyn. Firren panerades i lite rågmjöl, salt, peppar och stektes i panna med smör. Som tillbehör åt J och jag rotsakspytt, en yoghurtsås med sardeller och kapris samt en squash- och gurksallad.
Rotsakspytt
Fint tärnad sharlottenlök, jordärtskocka, morot, palsternacka och potatis råsteks i smör och kryddas med salt och peppar
Yoghurtsås
2 dl turkisk yoghurt
5 sardellfiléer
2 msk kapris
Pressad citron
Salt och peppar
Hacka sardeller och kapris fint. Blanda ihop ingredienserna och smaka av med citron, salt och peppar.
Squash- och gurksallad
Squash och gurka strimlas fint på längden. Använd en potatisskalare. Finhackad sharlottenlök strösslas över. Dressingen blandas på 2 delar smaklös rapsolja, 1 del risvinäger och smaksätts med lite honung, senap, chiliflakes, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar