torsdag 14 februari 2008

Vardagsmiddag



Det finns vissa maträtter som alltid är goda. En sådan är spagetti carbonara. Och då ska det vara en "torr" variant med äggula på toppen tycker jag. Inte en massa gräddiga såser. Och osten ska vara en smakrik parmesan av god kvalitet. Nymald svartpeppar är också ett krav.

Det allra godaste köttet till carbonara tycker jag är italiensk pancetta. Igår fick det bli en liten kompromiss, men jägarbacon var helt OK.

Till pastan blev det en sallad baserad på gröna blad och halverade cocktailtomater. Egentligen är det inte säsong för salladsblad och tomater, men ibland får man göra undantag.

En enkel efterätt svänger man ihop på någon minut. Skala och halvera bananer på längden. Lägg dem i en smord ungsform. Strössla på ett par matskedar strösocker och ringla över lite sirap. Grädda 15-20 minuter i 200 graders ugn. Servera med vanlijglass.

Inga kommentarer: