måndag 25 februari 2008

Thaifisk


Som kontrast till den gräddiga fiskgratängen i fredags ville jag laga något lätt, asiatiskt av den sejfilé som fanns kvar.

Thaifisk i foliepaket
Ca 100 g sejfilé per person
2-3 skivor aubergin per person
Tunnskuren sharlottenlök
Rivet skal och saft av lime
Finhackad ingefära
Fisksås
Tunna strimlor/bitar av chili
Hackad färsk koriander
Kaffirlimeblad
Peppar

Stek auberginskivorna i lite olja tills de blir mjuka. Varje portion görs på ett ark av aluminiumfolie. Mitt på detta bottnar men med auberginen. På denna läggs sharlottenlök med fiskbitarna på. De andra ingredienserna hälls/läggs ovanpå fisken. Förslut foliepaketet och grädda i ugn 200 grader i 15 minuter. Det doftar gudomligt när man öppnar paketen!

Vi åt jasminris och en suverän thaisallad till. Till maten drack vi varsin thailändsk öl, Singha.

Thaisallad
Grönsallad
Kuber av mango
Skivor av avocado
Några klyftade cocktailtomater
Gurka i bitar
Finhackad sharlottenlök

Dressingen görs på fisksås, pressad lime och socker som rörs ihop. Smaka av så att det blir en bra balans. Det ska vara ungefär lika mycket fisksås som lime och tillräckligt med socker för att det ska bli ordentligt sött. Hackad koriander och finhackad chili läggs i.

Inga kommentarer: