Jag steker min lövbiff i glödhet panna. Snabbt och bara på ena sidan eftersom den annars på nolltid kan förvandlas till en skosula. Salt och svartpeppar på biffen. J lägger illstark salami och en skiva ost i sin lövbiff och fäster med en tandpetare innan den steks enligt ovan.
Till våra biffar äter vi bakad potatis, pepparrots-crème fraiche och en salsa enligt nedan.
Tomat och avocadosalsa
2 hackade tomater
1 hackad avodado
1 liten finhackad sharlottenlök
1 liten finhackad vitlöksklyfta
1/2 pressad lime
Hackad färsk koriander
Salt, peppar
Rör ihop ingredienserna. Eventuellt kan man vänta med avocadon. De andra ingredienserna blandas och sedan får salsan stå till sig någon timme så att smakerna gifter sig med varandra. Lite hackad chili kan också vara gott att ha i.
Vilken lövbiff blev godast? Båda var goda på sitt vis, men J:s variant hade klarat sig fint även utan pepparrots-crème fraiche.
Jag har föresten en liten undring till de som tillverkar pepparrot på burk. Förr var den så aromatisk och illstark så att ögonen tåras. Numera smakar den inte så mycket. Det blir antagligen godare med färskriven pepparrot, men då måste man hitta sådan av god kvalitet, inte de ledsna bruna bitar som finns i min butik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar