tisdag 6 augusti 2013

Läskande alkoholfritt i värmen


Nu när vi nu har kommit tillbaka till stan imponeras jag, som så många gånger tidigare, över hur otroligt gott stockholmsvattnet är. Spola tills det blir iskallt eller lägg ett gäng klirrande isbitar i glaset och njut!

På landet dricker vi hämtat vatten ur plastdunk och det är inte alls samma sak.

Vi har börjat botanisera i Systembolagets alkoholfria sortiment och hittat några favoriter.

Allra bäst gillar jag den suveränt goda äppelmusten på Cox orange-äpplen från Kullamust. Cox orange är mitt favoritäpple och jag är sååå ledsen över att klimatzonen på landet inte tillåter odling av den sorten. Äppelmusten är mild och aromatisk på samma gång. Jag brukar få lätt ont i magen av äppeljuice, men inte av denna goda dryck som vi inte kan motstå att köpa, trots att den är ganska dyr.

Spännande smak har ingefärsölen, "Ginger beer", en annan favorit. Ganska stark, men ändå frisk. Passar som sällskapsdryck eller kanske till asiatisk mat.

"Beo" heter en vuxenläsk som inte alls är söt, men härligt fruktig. Vi gillar varianten med blodapelsin. Säkert kan man också blanda en skvätt vodka i Beo och få en god drink, men det är en helt annan historia.

Den egenblandade alkoholfria dryck som vi frossar på när det är varmt på sommaren är vårt "saftkobbel", som väl egentligen är mer att likna vid en alkoholfri fruktbål. Blanda måltidsdryckor med lingon och/eller tranbärssmak med bubbelvatten, fruktsoda, bananskivor, bitar av nektarin och massor med is. Testa vetja, den är suveränt god och läskande i värmen!

2 kommentarer:

Remsan sa...

Trevligt med lite alkoholfria dryckestips. Ingefärsölen har jag bara druckit i drinkar. Låter galet, men var grymt gott. Det är kul att kunna bjuda på lite roligare drycker än enbart vatten (även om det är gott också) till de gäster som vill vara nyktra.

Fröken Dill sa...

Det är det värsta med goda alkoholfria drycker, många blir ÄNNU godare med alkohol i...