fredag 9 augusti 2013

Fredagsvin... det BÄSTA vinet!


Äntligen fredag efter första verkliga arbetsveckan efter semestern.

Vi packade in illrarna i bilen och åkte till landet. Här i byn har det äntligen regnat. Snustorrt är utbytt mot ett hopp om växande och liv. Kanske, kanske kan det äntligen komma kantareller också...


Det finns inget vin som fredagsvinet, det vin man verkligen har förtjänat!

Tilltuggen är färdigköpta.

Tryffelsalami är en charkuteri som hela min familj blivit smått beroende av efter att ha introducerats för den av syrran. Jag tror inte för ett ögonblick att den innehåller någon äkta tryffel, men vansinnigt god är den och den finns dessutom i delidisken på ICA i Rimbo.

En annan favorit är riktigt goda chips. Vi har testat lite olika lyxvarianter under semestern och bäst är "Kettle Chips Sea Salt & Balsamic Vinegar". Jag hade hoppats på att några chips med svensk potatis skulle ha vunnit utmaningen, men bortsett från dem vi friterar själva ligger de inhemska chips vi provat hittills i lä...

Annars är tanken att vi ska premiärlaga vaktel ikväll. Jag har just upptäckt att franska lyx-frys-matbutiken "Picard" öppnat i Hornstull. Mer om det kommer senare. Nu ska jag inspektera trädgården och njuta av att jag INTE behöver vattna med minst 25 vattenkannor som ändå är otillräckliga.

4 kommentarer:

Red Scream sa...

Fredagsvinet är oslagbart!!! Själv har det blivit en shoot-out mellan sju shirazer i 80-kronorsklassen samt en mörk häst i 200-kronorsklassen... den mörka hästen vann.

Tant Russin sa...

Jag stämmer in i lovsången om fredagsvinet, det sitter fint det!

Fröken Dill sa...

Ulf; galet många goda viner och förresten, ditt vintips från i våras, gudomliga "Louis M Martini" har nu gått vidare till min mamma och min vinintresserade morbror. Inväntar omdömme, men misstänker att de blir helt lyckliga! Det blev jag.
Tant Russin; VAD vore livet utan fredagsvin???

Red Scream sa...

Kul! Jo, det är ett supertrevligt vin!