onsdag 21 augusti 2013

Drömkåken - ETTA på cafékartan!


En kul sak som hänt i sommar är att vårt café i lilla byn på landet, underbara Drömkåken, har hamnat etta på cafékartan!

Vi har ju följt Lasse, Marias och Denises jobb med Drömkåken sedan de öppnade 2011 och kan bara säga att det var ett helt fantastiskt ställe från början och sedan dess har det bara blivit bättre och bättre. Den mysiga miljön, det gamla missionshuset som både bevarats och försetts med hur mycket nya fina detaljer som helst, det goda fikat och inte minst innehavarna själva, som alltid får en att känna sig så välkommen. Stort grattis, Lasse, Maria och Denise, ni är värda ALL uppmärksamhet!

Denna säsong har varit all time high för vårt "Drömmis". Min systerson L, som är 15, har jobbat som glassförsäljare på helgerna och han berättar att det emellanåt har varit helt galen rusch. Några sommarkvällar har Drömkåken också fixat konsert, bl a med duktiga bandet "Wrapped in red" som både spelat inne i stora salen och på den mobila scenen utomhus framför åkrar och ängar. Kul!

Det enda negativa med Drömkåkens populäritet är att besökarna från byn nästan drunknat bland alla tillresta. Från början var Drömkåken ett ställe där man träffade grannar och bybor. I helgen sa Maria att hon ser fram emot en lite lugnare höstsäsong där man hinner umgås och prata med gäster som också är ens vänner och grannar.

Min absoluta favorit i Drömkåkens sortiment är västerbottenpajen. Den är helt underbar. Går helt enkelt inte att göra så god västerbottenpaj själv. Salladen som man får till är alltid toppenfin med krispiga blandade blad, majs, goda bönor och en dressing som är smått beroendeframkallande. De grillade kycklingmackorna med mycket curry i dressingen är också fantastiska. Gillar man söta saker så är Drömkåkens disk ett veritabelt Mecka. Själv är jag tråkigt skeptisk mot sött, gillar mer salta saker, men hallonmoussepajen och smulpajerna är verkligen goda, föredömligt lagom söta. De som älskar sötsaker berättar att pollykakan är mytisk.

Glassen säljs från en gammal husvagn som gjorts om till glasskiosk. Bland kulglassorterna tycker jag de italienska varianterna är bäst och så förstås den där glassen med salta mandlar.

På lördagarna, i alla fall på sommaren, öpnnar en annan av våra grannar, antikhandlaren T, loppisförsäljning i Drömkåkens lada. Här kan man fynda bland alla möjliga och omöjliga prylar.Lasse och Maria

Glasskiosken

Spelning med "Wrapped in red"9 kommentarer:

mumsfillibaba sa...

Vilket ställe! Kan förstå att det är poppis!

lisa sa...

Det ser helt fantastiskt ut. Om jag har vägarna åt det hållet måste jag komma ihåg att titta dit. Och så sitter jag ju här och blir svulten igen...som vanligt när man tittar in hos dig ;-) Pastasåsen i förra inlägget måste testas. Ha det fint !
Lisa/Lisas trädgård

Tina sa...

Wow, vilket ställe!

Tina sa...

Men, nu ser jag ju var det ligger! Där passerar vi ofta, det här måste jag ringa in på utflyktskartan!

Fröken Dill sa...

Sofie; det är superkul att något så fantastiskt öppnat just i vår pyttelilla by!
lisa; vad kul!
Tina; får inte missas!

Anna/gourmetgarage.dk sa...

Vilket mysigt café! :)

Miss Mee sa...

Bästa stället!!

Fröken Dill sa...

Anna; visst är det fint!
Miss Mee; ja det är absolut toppklass!

Tina sa...

Nu har jag varit här! Gött och fint, tack för tips!