onsdag 12 oktober 2011

Italiensk lunch och den GODASTE glassen


När jag äter lunch på stan väljer jag för det mesta, om än inte alltid, ställen som verkligen är bra.

Härom veckan hade jag ett möte på Kungsholmen. På väg tillbaka till kontoret cyklade jag via en riktig favorit, värd att tipsa om igen, trots att det redan tidigare varit med på bloggen. Gelateria Italiana har förutom sin underbart goda glass, Stockholms bästa, även smaskiga italienska snabbluncher. Jag är svår på den grillade mackan med kronärtskocksröra, men även den platta piadinan är suverän.

Mina glassfavoriter just nu är citronsorbeten (alltid!) och hasselnötsglassen.

Citronsorbeten smakar solmogna italienska citroner och hasselnötsglassen väcker ett enormt starkt barndomsminne från den gång då mina amerikanska släktingar kom till Stockholm. Vi hämtade släktingarna, farfars syster Anna och hennes man Frank, på Centralen. På vägen hem åkte vi förbi den tidens lyxglasställe, Pipersglass på Pipersgatan. Hasselnötsglass, gjord på färska råvaror inköptes. Något godare hade man aldrig smakat! Jag tror nästan jag har ett starkare minne av glassen än av släktingarna.

3 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Hasselnötsglass vad gott, sist jag åt det var i Nora på torget där de säljer Nora glass.

Mårtenssons kök sa...

Matminnen, underbart:)
Blir vansinnigt sugen på lite glass när man läser detta, en citronsorbet... mums! Tur det inte finns glass hemma för då hade väl frysen länsats:)

Fröken Dill sa...

Millas; Nora-glass, DET låter gott!
Mårtenssons; samma här, glass hemma tar slut...
Hälsar fröken Dill