onsdag 5 oktober 2011

Inlagda kronärtskockor


Trots att det är oktober har jag lyckats plocka en sista omgång av mina favoritgrönsaker kronärtskockor på Slottsträdgårdens självplock. De är så naggande goda, de söta små skockorna!

För att spara lite på årstidens fröjder la jag in en bruk med kronärtockockor.

Jag kokade dem i vatten med citronskivor tills bladen släppte. Ansade bort de yttre bladen (mums) och klippte bort de hårda topparna på de inre bladen. Mer citron pressades över och så la jag de goda bottnarna i en ren burk och slog på olivolja.

Tänk att ta fram den burken om några månader, när man behöver något gott!

4 kommentarer:

Anna B sa...

Så gott med inlagda kronärtskockor! Har försökt odla i trädgården, men de "vill" liksom inte ta sig. Får göra ett nytt försök.

Fröken Dill sa...

Konstigt, jag har för mig att de är lättodlade, bara man förodlar tidigt och sedan ger dem rejält med plats i kökslandet. Lite problem med bladlöss minns jag att jag hade i min förra STORA trädgård.

Åsa sa...

nämen det där, vilken god idé! Har aldrig tänkt på, köper ju färdiga på burk (i vatten) och har aldrig gjort annat än med färskt kronärtskocka än kokat den för att sedan frossa i bladen och smör ända in till mitten/botten som sedan äts med andakt :)

Fröken Dill sa...

Perfekt att köpa när man hittar fina skockor eller när det är billigt. Då kan man dessutom lägga in i lite godare olja, som sedan kan användas till salladsdressing. På stora skockor skulle jag nog äta bladen, ta bort "håret" och bara lägga in bottnarna.