måndag 24 oktober 2011

Fröken Dill blir bortskämd


Studieresan är avslutad och jag har åkt vidare den korta vägen till Haag där en av mina bästa vänner, E, bor.

Här blir jag hur bortskämd som helst. Igår lagade E:s franska man, JF, couscous. Och då var det inte den där lite småtrista snabbvarianten, som i alla fall jag är van vid, utan riktig couscous som ångkokades i en speciell hög couscouskastrull. I kokkärlets nedre del långkokades samtidigt en mustig gryta med lammkött, majrovor, lök, pumpa, squash, paprika och kikärtor. Behöver jag tala om hur gott det doftade i hela huset eller hur härligt det färdiga resultatet smakade?

E hade köpt riojavin som hon vet att jag älskar och dessutom lagat en härligt fluffig tiramisu till efterrätt.

JF är visserligen fransman, men eftersom han på rekordtid har lärt sig prata svenska nästan obehindrat hade vi inga problem med kommunikationen. Även om jag tror att det kanske var lite svårt att hänga med när E och jag på supersnabb svenska skulle berätta om allt som hänt sedan vi sågs senast.

Idag har jag bytt mitt vanliga kontor hemma i Sverige mot jobb från E:s vardagsrum. Bärbara datorer och snabba trådlösa nätverk är verkligt bra uppfinningar. Snart dags att bege sig ut i solen för en tur till Delft!

6 kommentarer:

Elina sa...

Det låter som du har haft härliga dagar efter studieresan. Själv har jag kämpat med trötthet och att förstå en amerikansk föreläsare i två dagar. Berättar mer när vi ses.

Kim sa...

Vilken lyx!
Det ser gudomligt ut, cous cous:en.

Fröken Dill sa...

Elina; oj då, var kursen sån???
Kim; Jag kommer aldrig kunna laga snabbcouscous igen, men jag har fått något nytt att laga - riktig couscous!

E sa...

Det var så kul att du var här! Kram på dig

Anonym sa...

Det var så trevligt att träffas. Jag är jätte glad och lite stolt att Fröken Dill tyckte om min couscous! Hoppas vi ses snart igen vid bordet! JF

Fröken Dill sa...

Ni är BÄST!
Tycker Dillen