onsdag 26 oktober 2011

Hemma igenNu är jag i Sverige igen.

Här kommer lite tips från resan:
Delft är verkligen en stad jag kan rekommendera. I konstnären Veermers hemstad känns det som om tiden stått stilla. Underbar gatubeläggning av tegel i fiskbensmönster, vackra gamla hus, kanaler, torg, träd som till exempel plataner och kyrkor som med jämna mellanrum låter sina klockspel plinga små melodier. Dessutom en hel del intressanta små affärer. Åk dit om ni får chansen! (Hoppas kunna lägga upp lite bilder senare.)

Med mig hem från Holland handlar jag alltid råvaror för indonesisk mat och den väldigt goda holländska hårdosten gjord på getmjölk. Denna gång inköptes även present till en viss systerson (hemlig - I!), en del tulpanlökar och kaffe. Det finns säkert bra kaffe att köpa i Sverige, men i Holland verkar det som om ALLT kaffe är gott!

4 kommentarer:

Åsa sa...

mmmm, den holländska getosten... Homage (både svart och vit) är mina favoritostar. Riktigt ledsamt att ostbutiken i Saluhallen som säljer den stänger i januari...

Fröken Dill sa...

I stockholm finns faktiskt en del "vanliga" butiker som säljer helt OK varianter av holländsk getost, har jag upptäckt. Kanske inte exakt lika goda som de sorter man köper i Holland, men ändå...

Maria sa...

Ätbara saker med sig hem från resor är det bästa tycker jag. Hollan är vi lite nyfikna på, men har ännu inte fått tummen ur och bokat något.

Åsa sa...

Jackson's ost i Hötorgshallen säljer visst både vit och svart Hommage upptäckte jag i helgen :)