onsdag 23 januari 2008

J lagar citronkyckling


Ringde J igår och han sa "kom hem till mig, jag håller på att laga citron-kyckling!"


I J:s lägenhet luktade det gudomligt. I köket fick jag hjälpa till med matlagningen, eller om sanningen ska fram vara sällskap med ett glas whisky (Cao Ila 12 years) i handen. Tuggiga snacks fanns det också i form av bresaola som lindats kring ruccolasallad och sprinklats med rosmarinolja (olivolja mortlas med rosmarinkvist).
J:s citronkyckling var verkligen god! Så här gjorde han:

Kycklinglårfiléer saltas och peppras fräses lätt i olivolja. Efter några minuter slängs hackad vitlök och kvarterade sharlottenlökar ner i grytan. Låt puttra några minuter. Häll i 1 dl hönsbuljong, svarta oliver och tunt skurna citronklyftor (med skal och allt - tvätta noga). Koka 15 min med lock på svag värme. Sista 5 minutrarna läggs några nävar haricot verts med i grytan.

Till kycklingrätten serverades bulgur. J har ett smart sätt att få den perfekt: 1 del bulgur hälls i en skål, saltas och peppras, eventuellt häller man i lite koncentrerad fond innan 2 delar kokande vatten hälls över. Det hela körs på full effekt i mikron i 30 sek och får sedan stå och svälla med en tallrik över skålen. I bulguren rörde J färsk, hackad persilja.1 kommentar:

Anonym sa...

ser gott ut...