Bara mina! |
J:s bror och hans fru är nästan alltid sams, men det finns en sak som nästan kan leda till slagsmål - fördelningen av Tabascoräkor och den goda stekoljan som man doppar färskt bröd i. Man kan tycka att de borde kunna laga så många räkor så att båda blir nöjda, men med detta smafsel är det svårt. Mycket vill ha mer!
Vi följer deras senaste råd och delar upp rätten på varsin tallrik.
Tabascoräkor
Minst 1/2 kg frysta räkor med skal
2 vitlöksklyftor
0,75 dl olivolja
1 tsk tabasco
paprikapulver
färskt vitt frasigt bröd att doppa
Tina räkorna och skala dem. Lägg på hushållspapper för att torka.
Häll upp olivolja i en stekpanna. Hetta upp och pressa i vitlöksklyftor och tillsätt tabasco.
När vitlöken börjar fräsa ordentligt tillsätts räkorna. Fräs under omrörning någon minut tills räkorna blir genomvarma, men inte för överstekta.
Ta upp räkorna med en hålslev. Lägg på ett fat och pudra på paprikapulver runt om.
Häll oljan över räkorna och servera med bröd. ÄT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar