Ful, men en väldigt god matlåda |
Ibland har man tur när man improviserar fram något snabbt av sådant som finns hemma.
Jag ville gärna äta råris och vi hade någon enstaka kycklinglårfilé och en del grönsaker hemma. J ville ha något med curry och jag var mer inne på tomat. Jag hade råkat köpa dubbla förpackningar av solrosfrön. Svamp i rätten vore gott tyckte vi båda och fyndade en påse med torkad Karl Johansvamp i skafferiet
Resultatet blev över förväntan. Resterna gjorde sig också bra i matlådan. Att krydda tomatsås med curry är verkligen gott. Det påminner på ett positivt sätt om pizzor med curry. Den lilla mängden kycklingkött räckte alldeles utmärkt eftersom såsen blev så mustig och umamistinn av den torkade svampen. De knapriga solrosfröna var en perfekt topping.
Tomatkyckling med curry, 4 port
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 kycklinglårfiléer
1 msk curry, gärna extra stark och vanlig blandad
1 msk smör
1 burk konserverade tomater
1-2 msk koncentrerad kycklingfond
1/2 dl krossad torkad svamp, t ex Karl Johan
1 röd paprika
1 broccolihuvud
salt och peppar
1 dl solrosfrön
1 msk rapsolja
flingsalt
Skala och hacka lök och vitlök. Skär kycklingköttet i tärningar. Fräs lök och vitlök i smör långsamt i ca tio minuter. Höj upp värmen och låt kycklingtärningarna brynas lätt. Tillsätt curryn och låt den steka med sista minuten.
Tillsätt tomater, kycklingfond och torkad svamp. Skjud ca 20 minuter.
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela upp broccolin i buketter och skär stammen i skivor.
Stek gärna paprikan på sidan om så att den får lite färg. Tillsätt broccoli och paprika i grytan och låt den skjuda ytterligare några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Rosta solrosfrön i en stekpanna. När de börjar få lite färg tillsätts olja. Strö på flingsalt.
Servera kycklinggrytan toppad med solrosfrön till råris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar