måndag 29 april 2013

Nässlor, nässlor!


Valborgsmenyn börjar ta form och självklart innehåller den årstidens primörer: nässlor! De små brännande gynnarna har äntligen börjat titta upp på landet och jag tänker mig en förrätt till Valborg som en elegant triss med tre små kreativa nässelrätter. Jag har några idéer men tar tacksamt emot tips.

Tidigare på bloggen har jag lagat underbara nässelgnoccis, nässelfyllda piroger, nässelplättar och nässelsoppa så här och så här.

Huvudrätt till valborgsmiddagen har beställts av J; grillad flankstek, puylinser, koriander och soya från senaste nummret av "Elle mat och vin".

Till efterrätt kommer jag att skatta min rabarberplanta på några späda härliga stjälkar. Planen är att kombinera den med vit choklad, men man skulle också kunna laga den som i det här inlägget.

Hoppas på en fin valborgshelg!

2 kommentarer:

Lena sa...

längtar efter att de små nässlorna ska komma upp i vår rabatt. Med lite mer sol så är de nog här vilken dag som helst :)
Lena från make ahead food

Fröken Dill sa...

Ja, det var verkligen sent i år. Ibland kan man plocka redan i slutet av mars och i april brukar de alltid vara god tillväxt. Hoppas på värme framöver.

Majhälsningar från fröken Dill