Senaste nummret av "Elle Mat och Vin" var helt fantastiskt. Man vill bara laga allting!
Jag började med en svampsoppa som får lite annorlunda touche av getostsmul.
Trattkantarellsoppa med getost, 4 port
1 l trattkantareller
1 gul lök, finhackad
2 msk olivolja
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
200 g getost
färsk timjan (jag tog torkad+färsk persilja)
Rensa och hacka svampen grovt. Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök och svamp några minuter. Tillsätt vatten och buljong, skjud i 5 minuter och rör ner grädden. Koka 5 minuter till. Salta och peppra. Smula getost och färsk timjan över soppan.
Getost var underbart i den här rätten. Däremot tycker jag att själva svampsoppan blev lite tam. Nästa gång tillsätter jag nog lite vitt vin eller sherry också och kanske aningen grönsaksbuljong också...
6 kommentarer:
Håller med dig, senaste Elle nummret var en höjdare! Soppan ser underbar ut (även för mig som inte tål svamp :-) )
Härligt med ett nummer av en mattidning där nästan allt är gott. Alla smarriga chokladrätter (lät underbara fast jag knappt gillar söta saker), de andra svamprecepten, de grillade lammracksen med salsa mm mm. Mmmmmmm!
Men vad bra, jag som skulle ut och leta efter en soppa med trattkantareller, det behöver jag inte nu :-)
Tack för tips!
//Susanne
Vad bra! Trattkantareller är suveräna i soppor.
Hälsar fröken Dill
Det där lät underbart gott!
Du undrade om äpple? Jag har dålig koll på zon 4, men andra goda äpplen är ju Aroma, Linda, Spartan och Cox-sorterna. Kolla med någon lokal plantskola, de brukar veta vad som trivs där du bor.
Tack - tack - tack för receptet, detta måste lagas. <3
Skicka en kommentar