I Hötorgshallen brukar jag alltid beundra de fina färdiga baconlindade torskryggarna som brukar finnas i en av fiskdiskarna.
Igår gjorde vi en egen variant som smaskig fredagsmiddag. Rätten var både lättlagad och väldigt god. En smörig chardonnay-klassiker,
Penfolds Koonunga Hill, njöts till fisken.
Baconlindad torsk för två fredagshungriga
300 g torskfilé
1 pkt bacon
rosmarinkvistar
salt, peppar
Salta och peppra fisken. Linda bacon runt torsken och fäst med tandpetare. Stick ner rosmarinkvistar.
Tillaga ca 13 minuter i 200 graders ugn.
Vi njöt av våra torskpuckar med en kall örtsås och små söta potatisar.
10 kommentarer:
Oh, JA TACK! :)
jag har aldrig testat bacon till torsk men det verkar väldigt gott :)
jag har aldrig testat bacon till torsk men det verkar väldigt gott :)
Herremingud vad gott!
Det är verkligen prima det där att spana i saluhallsdiskarna och sen laga själv! :-)
Det ser snuskigt gott ut, och verkar rätt lättgjort! Fredagsfest!
Hej! Jag hittar ingen mejladress till dig så jag skriver här i stället. :0) Skulle jag kunna få tipsa om din blogg? Behöver låna lite bilder då så det är därför jag frågar...
Kram/ Anna
Torsk och bacon är så gott ihop. Snyggt att göra puckar av dem. En fredagsmiddag helt in min smak!
Kim; varsågod!
karin; surf´n turf när det är som bäst.
tina; de bästa matidéerna är de snodda. Tack Hötorgshallen!
Viktoria; Faktiskt perfekt på fredag, då det ska komma god mat på bordet SNABBT.
Anna; självklart går det bra att låna bilder om du skriver var de kommer ifrån. KUL!
Remsan; som sagt, Hötorgshallen har koll och jag har koll på dem!
Hälsar fröken Dill
Gott :-D
Tänkte prova det till lördag lunch men med parmaskinka istället
Skicka en kommentar