Mina västeråsgurkplantor har varit nästan löjligt produktiva. Kilovis med gurka har plockats och lagts in. J och jag äter mycket både salt- och smörgåsgurka som detta passar oss bra.
Senaste omgången smörgåsgurka blev skuren med den nya legymkniven. De snygga vågiga gurkbitarna las in i vad vi kommit fram till är den bästa lagen:
Smörgåsgurka1/2 kg västeråsgurka
3 rejäla dillkronor
2 msk gula senapsfrön
1 dl ättissprit
1,25 dl vatten
2,5 dl strösocker
0,25 dl salt
Tvätta gurkorna och skiva.
Varva gurka, dill och senapsfrön i väl rengjorda burkar.
Blanda ingredienser till lagen. Värm och rör tills socker och salt löst sig. Låt svalna. Häll lagen över gurkan.
Förvara i kylskåp. Färdiga att njuta efter ett par veckor.
4 kommentarer:
Åhh vad härligt. Jag som misslyckades totalt med mina saltgurkor. Dom smakar inte salt och kändes allmänt kvalmiga. Usch. Har du något bra saltgurksrecept eller tips så tar jag gärna emot. :)
Våra blev goda, men det var J som stod för tillagningen så jag måste kolla med honom!
Fina bitar med vågig kniv.
Jag ska ge mig på Västeråsgurkor nästa sommar. :-)
De var verkligen lättodlade!
Skicka en kommentar