torsdag 13 oktober 2011

Snabbt snacks


Vi fick galet mycket västeråsgurkor i våra odlingar i år. Några la J in som saltgurka. Tyvärr minns han inte vilket recept han använde, men de blev väldigt goda, med underbart krispig konsistens.

Antingen man har egen eller köpt saltgurka är ett det lätt att ordna ett snabbt snacks med ryskt påbrå:

Skär gurkan i stavar, dippa i gräddfil/smetana och flytande honung. Njuuuuut!

12 kommentarer:

Elina sa...

Det här är ju en favorit, fick det första gången hos farmor och farfar när jag var i 10-års åldern. Synd att G är allergisk mot honung.

Viktoria sa...

Aldrig ätit men det verkar gott!

Helena Ljunggren sa...

Det lät spännande med saltgurka och honung. Det ska absolut testas!

Mårtenssons kök sa...

Hörde om detta första gången i något tv-program med Steffo Törnqvist, han tyckte absolut att man skulle dricka vodka till.

Karin W. sa...

Tyvärr har jag aldrig testat att odla gurka därför att det är så svårt att lyckas med det i zon 7...nästintill omöjligt skulle jag tro, när man inte har växthus. Ibland kan jag i alla fall bli enormt sugen på saltgurka till leverpastejmackorna.

Remsan sa...

Hm, det låter spännande. Har aldrig testat detta ihop.
Min väninna fick en drinkbok med olika tilltugg där det fanns en rysk "drink", man skulle dricka riktigt iskall vodka och sedan ha inlagd gurka och doppa i honung och smetana till. Kanske ska skippa vodkan och göra som du :-)

Anonym sa...

Hej!

I find your blogg very interesting and your be interested in collaboration with you! Would you contact me via email and I'll tell you more?

Best wishes,
Heli
heli.halva@goviral.com

Min Mans Mat sa...

Åh vad kul, jättelänge sen jag åt detta, men minns hur gott det var, måste vi ha hemma här snart.
Tack för tipset
Hej Helena i Småland

Kanel och vanilj sa...

Visst är det en spännande kombination - antingen tycker man väldigt mycket om den, eller inte alls...

Christina sa...

Så mycket spännande du visar på din blogg. Kommer gärna till baka. Hälsningar Christina

SusanneSj sa...

Gurkor och dip är riktigt gott. Denna variant har jag dock aldrig provat.

Fröken Dill sa...

Elina; allergisk mot honung - typiskt!
Viktoria; låter konstigt, men är toppen.
Helena; det måste du!
Mårtenssons; jag åt det första gången hemma hos min ryska kompis R. Han hade det som tilltugg vid vodkaprovning. Tillbehören var godare än vodkan...
Karin; västeråsgurka är perfekt i drivbänkar!
Remsan; blanda vodkan i en god drink istället!
frk_dill@hotmail.com works when I have time to read my mails.
Helena; lätt att göra också!
Kanel och vanilj; som sagt, låter konstigt men smakar gott!
Christina; kul och VÄLKOMMEN!
Susanne; då är det dags!
Massa hälsning från fröken Dill