torsdag 29 september 2011

Insalata Caprese


En härlig sak med alla mogna tomater så här års är att man kan frossa i caprese-sallad.

Jag gör min med de godaste tomatsorterna i tunna skivor. På bilden syns bl a en grön favorit, Green grape, som blir nästan neongrön och är väldigt söt och god.

Jag väljer helst buffelmozzarella, toppar med rödlöksringar, nyskuren basilika, flingsalt och svartpeppar från kvarn. Över salladen ringlas god olivolja och balsamvinäger.

7 kommentarer:

Mian sa...

Så enkelt och så himla gott!
Tack för inspiration!

karin - trattoria sa...

sv: vilket drama! kändes lite som en förlossningssal slut när tandläkaren stod över mig och sa "nu kommer den Karin!" haha :)

Mårtenssons kök sa...

Så gott det ser ut, härligt färgglatt!

Remsan sa...

Precis! Bästa salladen nu när det flödar av tomater. Tycker om att byta ut mozzarellan fetaost ibland.

Postgårdsromantik sa...

Det blir så fina färger och fin lyster i dina bilder!
Ser ut som sommar fast det verkar vara höst när man tittar ut.

/Herr Postis

Skuggelina sa...

Blir verkligen sugen :) Nästa år ska jag ha fler tomatsorter på balkongen...

Fröken Dill sa...

Mian; den här årstiden är rik.
Karin; blä för visdomständer, min kompis var de tvugna att fullständigt droga och att kunna få loss tandrackarn...
Mårtenssons; underbara färger denna årstid!
Remsan; feta är toppen den också, gott med det salta, smuliga.
Postgårdsromantik; TACK! Mitt på dagen, soliga dagar är det fortfarande som sommar.
Elina; JA det måste du!
Hälsar fröken Dill