måndag 12 september 2011

Slottsträdgårdens buffé

Jag är en stor fan av Bosse Rappnes slottsträdgård i Ulriksdal. Det är lite dyrt, men kvaliteten är ypperlig och allt är bara så vackert.

I fredags skulle jag enbart åka förbi självplocket för att få med mig några majskolvar till kvällens middag, men av olika anledningar hamnade jag i fiket. Här serveras en väldigt god vegetarisk buffé och eftersom jag råkat glömma bort att äta lunch passade detta bra.

ALLT på den här buffén smakade utmärkt, men några saker värda att lägga på minnet var: den smarta melon- och potatissalladen, den utmärkta kikärtsröran med bl a curry, underbara samosas, ostiga quesadillas och hur gott det är med fetaost I rödbetsbiffarna.

Efter avnjuten buffé blev det besök i självplocket där jag förutom majs inte kunde motstå de söta kronärtskockorna, underbar nypotatis av en snygg blåprickig sort, palsternacka och rotselleri.

En stilig blå näva, en klematis som blommar långt in i oktober och en låg höstanemon fick också följa med. Det kanske är tur att säsongen börjar lida mot sitt slut för på slottsträdgården vill jag ha nästan allt...

2 kommentarer:

Åsa sa...

Ååååååh! Så gott! och fint och ja, jag har säkert skrivit om det hos dig förut men en vacker (eller regning) dag bara ska jag dit! Kokboken med vegetarisk mat från caféet där är en av mina bästa och mest använda kokböcker.
Är det där i de har självplock också? Trodde bara de hade gröna växter och blommor.
Självplock är definitivt något jag kommer göra igen. Förstår inte varför jag inte gjort det tidigare. Helt klart värt besväret att ta sig dit.

Fröken Dill sa...

Du MÅSTE dit! Det är helt underbart. Självplocket brukar öppna i slutet av augusti och hålla igång så länge det finns skörd.
Min syrra upptäckte Slottsträdgården för länge sedan långt innan Bosse Rappne blev "känd från TV". Syrran, kriminologen jobbade på den tiden på grannen, Polishögskolan (med Leif GW som chef...). Innan slottsträdgården blev känt var det dessutom riktigt billigt. Nu är det dyrt, men faktiskt ofta prisvärt.
Tycker fröken Dill