lördag 12 december 2015

Matteater med lyxig snabbmat

"Teatern" ligger mitt i Ringens galleria

Sittplatser i gradänger

Fler gradänger runt ljusgården

En av serveringarna

Ramen med skaldjur

Daniel Roos godsaker, bl a en förenklad variant av nobeldesserten

Vem kunde tro att den tråkiga gallerian Ringen vid Skanstull kunde få ett intressant matkoncept? Restauranger och caféer i gallerior är ju i stort sett alltid urtrista och även om de, mot förmodan, skulle servera något gott och annorlunda, så är ju miljön ändå hemsk och förtar hela upplevelsen.

Nu har jag bara besökt nyöppnade "Teatern" i Ringen en gång så det är möjligt att idén inte kommer hålla i längden, men jag måste säga att det verkar lovande. Annorlunda är det definitivt!

Tanken är ett antal små ställen där olika kända kockar serverar sin tolkning av snabbmat. Här finns Adam och Albin med sina raamennudlar, Stefano Catenacci med spännande lyxrätter i småportioner, Magnus Nilsson från Fäviken med sin korvkiosk, nobelldessertskaparen Magnus Roos med ett patisserie/café och många fler.

Vi provade äntligen rammennudlar från Adam och Albin och de var väldigt goda, även om mina förväntningar kanske var lite väl högt uppskruvade efter att ha längtat efter att få smaka detta i nästan ett år. Efter nudlarna var vi proppmätta, vilket var synd eftersom det fanns mycket annat som såg gott ut. Ett litet minus till att allt serveras på engångstallrikar och äts med plastbestick. Handlar det om korv, om än i lyxig tappning, så passar det kanske, men jag vill inte äta elegant sashimi, koreansk råbiff, 64-gradersägg och liknande från en trist plastlåda.

Miljön var snygg och spännande. Mörkt som på teatern med blänkande ytor av koppar och mässing och lysande kaklade inredningar i serveringarna och okonventionella, platsbesparande sittplatser i gradänger. Tjusigt och ett plus att de glasöppningar som alltid funnits högst upp i Ringen tagits in i miljön och inte längre göms undan på en sällan besökt övervåning.

När vi efter avslutat besök tumlade ut i den vanliga överljusa, pastelliga, tingeltangliga gallerian igen kändes det nästan som att ha ramlat ut i en annan värld. Jag kommer definitivt att komma tillbaka till Teatern!


Uppdaterat 151227:

Nu har vi återigen besökt Teatern och provat Stefano Catenaccis små lyxrätter. Bäst av alla var den friterade bläckfisken. Otroligt frasigt och god smak. 63-gradersägget med karamelliserad grädde svamp och krispig potatis var också underbart gott. Laxsashimin med rättika och sesamrostad vitlök var rätt ordinär, kunde ha smakat lite mer. Vi saknade något salt och kanske något syrligt? Den koreanska råbiffen var jättegod, men min nättlagade tonfisk på småsalladsblad hade blivit helt dränkt i majonnäs, vilket var synd.

Efter att J shoppat loss på mellandagsrean i Ringen (se där, Teatern funkade som ett shoppinglockbete till och med på oss denna gång) kunde vi inte låta bli att slå till på en delad "Kioskvältare" från Magnus Nilssons lyxkorvkiosk. Vi testade ju detta redan i somras under "Smaka på Stockholm", så förväntningarna var höga. De infriades med råge. Hur galet gott är inte korv med bröd, ketchup, senap, riktig räksallad, inlagd gurka och rostad lök i lyxtappning?

Min topplista för rätter på Teatern just nu är:

1. Adam och Albins raamen
2. Friterad bläckfisk från Caos
3. Kioskvältare från Magnus Nilssons korvkiosk

Och då ska man veta att de tre i toppen ligger mycket nära varandra och säkert kan komma att byta plats beroende på vad man är sugen på för tillfället.


Inga kommentarer: