fredag 31 maj 2013

Ostron är billigt!Jag är SVÅRARTAT förtjust i ostron.

Igår var vi bjudna på ett mingel hos en leverantör som bl a bjöd på de goda molluskerna. Underbart! Ostronen öppnades av ett proffs och dukades sedan tjusigt upp i en ostronbar med is och alla klassiska tillbehör som citronklyftor, tabasco och vinägerdressing... Jag gillar mina ostron bäst med lite pressad citron och ett gott bubbel i glaset som sällskap. Det är som att äta en bit hav, komplett med salta vindar och vattenstänk.

Min arbetskompis C gillade också ostronen och hon lanserade en ny tanke, nämligen att "ostron är billigt!" Och faktiskt har hon ju helt rätt. Även om de kostar en tia eller tjuga styck så räcker det ju faktiskt med ett par tre stycken för att man ska få den där härligt lyxiga känslan.

Nu får planen kanske vänta till lite kallare månader (de med "r" i lär ju vara bäst), men C:s idé att äta  ostron oftare, t ex varje fredag, är inte alls dum!

6 kommentarer:

Minnelli sa...

Har vid 54 års ålder äntligen vågat äta ostron och inser vad mycket gott jag missat. Men bättre sent än aldrig. Men skumpa ska det va till. Man kan aldrig få för mycket champagne.

Tant Russin sa...

Så sant så sant! Vilket får mig att tänka på att det var alldeles för länge sedan jag åt ostron nu...

Fröken Dill sa...

Minnelli; grattis, vad gott!
Tant Russin; du bor kanske dessutom nära de svenska uberlyxiga ostronbestånden?

Lena sa...

Känns som jag måste ha en ostronkväll. Snart.
Mycket snart!
Lena från make a head food

Fröken Dill sa...

Jag har hört att det inte är så superviktigt med r-månader numera, när ostron snabbt kan transporteras. Juni-ostron är nog helt OK också!

Mårtenssons kök sa...

Här är vi delade, Håkan fullkomligt älskar de små blötdjuren som Anki tycker lika illa om oavsett hur gärna hon verkligen vill gilla dom:)
H. dricker dock gärna en rökig whisky till ostronen, som t.ex Ardbeg eller liknande.