lördag 11 maj 2013

Ramslök, ramslök!


Vi har gjort ett fynd!

Alldeles nära varvet där J har sin båt hittade vi ett magiskt ramslöksställe. En hel backe full med den underbart goda växten, vars trendighet tycks sakna gränser denna vår.

Nu ska jag återigen göra försök att få ett par plantor att etablera sig på landet.

Vi har hittills använt ramslöksbladen mixade med olivolja, aningen citron, salt och peppar. Det blir en suverän sås/dressing som passar till mycket.

Andra spännande ramslökstips hittar ni hos Gitto.

5 kommentarer:

annamaria sa...

Plockar du dem med rötter och sen planterar då? Eller finns det att köpa plantor?

Fröken Dill sa...

Man kan köpa plantor, men jag snodde faktiskt med mig ett par från min fyndskogsbacke. Det är ju en lök så rötterna är inte så djupa. Fast säkert ärligare att köpa i kruka. Så gjorde min syster förra året och de verkar ha tagit sig fint.

Hälsar fröken Dill

Lotta sa...

Jag köpte rapsolja med ramslök i Skåne i höstas. Gudomligt gott! Hittar inte ramslök men ska få lökar av en bloggvän som jag också ska försöka få att trivas på landet.

Har du sett den här bloggen:
http://ramsloksfrossa.blogspot.se/

Då önskar vi oss båda lycka till då med våra odlingar :-)

Fröken Dill sa...

Lotta; ännu mer ramslök, underbart!

Ylva sa...

Hej fröken Dill
Vilken fin blogg du har! Jag har en fråga, det är så att jag (eller en fotograf som jag jobbar med) skulle behöva fotografera viltväxande ramslök. Vi ska inte sno ditt ställe, eller avslöja det, vi behöver bara ta en bild. Finns det möjlighet att du berättar vart det ligger? (jag antog att det ligger i stockholmsområdet) Du får gärna ringa eller mejla mig i sånt fall.
Tusen tack
Ylva