fredag 9 december 2011

Tips på billiga julklappar


En gång firade jag jul med släkten, men också med A, en vän till familjen som i sista stund kom på att hon ville stanna i Stockholm, eftersom hennes son med barn blivit sjuka och inte kunde ta emot besök hemma på västkusten.

A var konstnär och hade inte mycket pengar. Trots detta lyckades hon, för en billig peng fixa julklappar åt oss alla. Konstfullt inslagna och med roliga rim var dessa de bästa och mest minnesvärda julklapparna det året. Paketen innehöll t ex trevliga konserver, julnötter i påse, en tidning, ett paket ljus eller liknande. Klart användbara saker!

Jag spånar vidare på A:s idé och besöker en asiatisk mataffär. Här finns massor med spännande burkar och påsar som inte kostar mycket!

Här är tre julklappstips:
Palmito (=palmmärg) och mitt bästa recept på brasiliansk pizza (de använder den goda palmmärgen ungerfär som vi använder konserverade kronärtskockor)
Kokosmjölk, några limeblad, thailändsk curry och ett recept på t ex kycklingcurry
Bambuskott, vattenkastanjer, ostronsås och ett wokrecept

Det hela kan varieras i det oändliga och om man inte kommer förbi någon asiatisk affär kan man hitta många spännande burkar i vanliga mataffärer.

4 kommentarer:

Frostrosor sa...

Ätbara klappar är ju det bästa man kn få! Roliga tips du kommer med!

Elina sa...

Vilken bra ide. Kanske något till svärmor för hon önskar sig aldrig något och har det mesta redan. nu när jag ska sitta i stan blir det ju enkelt med klapparna.

Nina sa...

Perfekta julklappar för folk som hävdar att de redan har allt och vägrar önska sig något!

Fröken Dill sa...

Frostrosor; det är alltid kul med julklappar som blir användna.
Elina; perfekt med julklappshandlarluncher!
Nina; löser de flesta problem... utom vad man ska ge till killar i yngre tonåren...