söndag 18 december 2011

Smart snabb helgpizza - precis som du vill ha den


Vi har upptäckt ett smart sätt att snabbt baka urgoda portionspizzor. På mattemplet Cajsa Warg säljs färsk pizzadeg för en billig peng.

J:s gamla gasspis har varit ett problem, men nu har vi kommit på hur man kan få till perfekta pizzor i den. Två ljusunderlägg av sten köptes från Granit. De fungerar perfekt som pizzastenar till portionspizzor. Ugn med stenarna på gallret värms i ca 20 minuter. Sedan sätter man på grillen. Pizzorna på bakplåtspapper lyfts direkt över på stenarna. På under tio minuter blir pizzabottnarna perfekt knapriga av undervärmen från stenen och toppingen blir härligt grillad.

Vi kavlar degen tunt och toppar våra pizzor med tomatpuré rörd med salt, peppar, lite grönsaksfond från flaska och oregano, färska tomater och sedan lite annat gott. Förra helgen var det räkor, oliver och lök som täcktes med mozzarella. Igår blev det istället en pikant italiensk salami, paprika, lök och oliver. Jag är ostoman och river därför även lite lagrad ost ovanpå mozzarellan. Det är verkligen smart att göra portionspizzor, var och en kan få precis det han eller hon vill ha!

2 kommentarer:

Lotta - Två små kök sa...

Lovar allt vad rubriken säger! Vad hungrig jag blev och sugen på att testa det där med stenar. Färsk pizzadeg kan man köpa från lokala pizzerian om man frågar snällt. Det brukar inte vara något bekymmer.

God advent!

Fröken Dill sa...

Bra tips, alla har ju inte Kajsa Varg runt hörnet