tisdag 13 december 2011

Lucia


En glad och stämningsfull Lucia önskar fröken Dill!

Vi hade en liten lussevaka igår kväll. J hade lagat sitt goda glöggtilltugg. Jag har inget exakt recept, men det är lätt. Vik in bitar av lagrad cheddarost och fikonmarmelad i filodegstrekanter. Pensla med smör och grädda i ugn. Servera de frasiga bakverken varma till glöggen!

8 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Trevlig lucia till dig! Vilka goda små tillbehör du bjuder på. Det är så lyxigt att få något extra till en välkomstdrink eller till glöggen.

Vita rosor och förgätmigej sa...

Mums! Jag som gillar allt det som ingår, kan inte annat än gilla de där tilltuggen! Ska testas under nästa vecka när vi har tagit jullov hela familjen. Såååå skönt! :)

/ Anna

Lottzy sa...

Vilken otroligt stämningsfull bild = )
mysiga hälsningar Lottzy

Lotta - Två små kök sa...

Och lite trafik var det på vägen till jobbet! Alla föräldrar var väl i skolor och kyrkor med sina telningar i luciautstyrsel :-)

Härligt med ett tilltugg utan pepparkaka och mögelost. Låter jättegott!

Fröken Dill sa...

Nässelblom och choklad; man kan aldrig få för många bra tips på glöggtilltugg!
Anna; låter underbart med jullov. Själv ska jag jobba till och med den 21:a :( ...
Lottzy; det var ganska mysigt. Eftersom lussande barn saknas brukar jag lussa för J. Lite fånigt kanske, men det har blivit tradition och i år blev han faktiskt överraskad!
Lotta; underbart lugn dag på jobbet! Och man börjar bl lite trött på peppisar och mögelost...

Remsan sa...

Låter som mycket goda tilltugg. Jag har varit på jakt efter filodeg, men inte hittat i min vanliga matbutik. Får jaga vidare.

Fröken Dill sa...

Remsan; lycka till! Här i Stockholm finns filodeg i de flesta affärer nu och det är bra för jag tror knappt man KAN göra egen?

Charlotta sa...

Hoppas att ni hade en finfin luciadag!