måndag 8 augusti 2011

Café Drömkåken


Har helt glömt att blogga om sommarens nya attraktion i min lilla by på landet. Vi har fått ett eget café! Efter slitsamma ombyggnader av det gamla missionshuset har Lasse och Maria öppnat café Drömkåken. De serverar enklare mat som lasagne och paj, hembakat kaffebröd och glass. Allt är hur gott som helst.

Spel och leksaker finns till utlåning och dessutom finns försäljning av roliga, fina saker och utvalda secondhand-kläder. I stora salen är det utställning av gamla saker som hört till missionshuset. Här finns alltid massor att titta på.

I trägdårdsserveringen, med vidunderlig utsikt över fält av mognande råg har J och jag valt favoritplatsen i pergolan. Ibland följer Vintra med oss. Hon gillar skummet på cappucinon eller några slickar pistageglass.

Om ni befinner er någonstans i närheten av väg 280 mellan Rimbo och Edsbro kan vi varmt rekommendera ett besök på Drömkåken.

8 kommentarer:

Remsan sa...

Vilket underbart ställe! Jag blir helt kär.

Fröken Dill sa...

Visst är det fantastiskt.Dessutom en bra samlingsplats för vår sociala by.
Hälsar fröken Dill

Tant K sa...

Vad fint det ser ut - har bokat in att åka dit denna vecka iaf. Tack för tipset

Emmelie sa...

Vilket härligt ställe! Så retro. Hoppas man får vägarna förbi där någon gång. //Emmelie

Ann-Sofi sa...

Så hemtrevligt och mysigt! Härliga möbler och vacker miljö!

Fröken Dill sa...

Tant K; smart val, det är ju inte så långt från Uppsala och vacker väg dessutom. Åker ofta i andra riktningen (IKEA, stadspromenader, Linné, slottet, Pelle Svanslös, Ofvandahls, stadsteatern, domkyrkan, gustavianum, saluhallen...).
Emmelie och Ann-Sofi; härligt med ett ställe i byn och extra bonus att det dessutom är så bra!
Hälsningar från fröken Dill

Tant K sa...

Och idag var vi där.... lunch vid åkerns kant i trädgården i sol och kaffe + tårta i salen där det var hög trafik och full föreställning. Helt fantastiskt och gott. Maken hälsar och tackar för tipset.

Fröken Dill sa...

KUUUL att ni gillade det!
Vi är som sagt stormförtjusta. Fungerar extra bra för oss också, då J oftast är på väg hem till asfalten. Vi tar en fika innan han tar bussen. Perfekt.
Tycker fröken Dill