onsdag 11 januari 2017

Mörker, jobb och tips på fetaost


Trots att klockan är 12 på dagen är det mörkt som i en säck. Trist, det är detta jag har så svårt med under den svenska hösten och vintern. De korta dagarna i kombination med mulet väder.

Man kan å andra sidan lika gärna jobba. Och det är just vad jag gör. Arbetsuppgifterna har hopat sig under min semester, så nu gäller det att jobba undan som en galning.

Som ni förstår blir det inte mycket mat lagad och ännu mindre fotograferad...

Men, jag har ett helt osponsrat tips. Faktiskt  med koppling till jobbet, till och med. Mina favvosallader till jobblunch är hemblandade grekiska sallader med kalamataoliver och fetaost. Varianter av dessa äter jag de flesta dagar.

Förr tyckte jag alltid att man var tvungen att köpa fetaost på hallen, eller i någon specialbutik, för att få en tillräckligt god sort. Nu har vi upptäckt Feta med Havssalt från Zeta. Den är faktiskt riktigt, riktigt bra. Rejält med smak, bra sälta och blir inte sur och äcklig om man lämnar ett öppnat paket några dagar i kylen. Prova själv!

Och när ni ändå är i farten - tänk på att fetaost är toppen på pizza, funkar i pastasåser med både köttfärs och tonfisk, är god i piroger med spenat och såklart till rödbetor. Jag brukar göra en väldigt god dippsås med feta och dijonsenap också, men det receptet måste jag leta efter därhemma. Kanske blir det upphittat lagom till helgen?

Uppdaterat 2017-01-26: Utmana inte ödet och lämna fetan för länge öppnad i kylen. Efter 6 dagar kan jag meddela att den inte längre är god. Om du vill spara den en längre tid - fixa saltlake 1 del salt, 9 delar vatten som osten får bada i.

2 kommentarer:

Charlotta Ljungblad sa...

TACK för tips! Det är så himla svårt att hitta bra fetaost, och vissa vi har köpt har varit bedrövliga. Ska köpa hem ett sådant här paket asap. Hoppas ni har en fin helg! Hälsar Charlotta

Fröken Dill sa...

Kul med uppskattning! Visst är det trevligt att handla på hallen, men det känns lite överkurs att gå dit bara för att få tag på vettig fetaost...