Sköna maj är här med vårstress och primörtider.
När rabarberplantorna börjar få stjälkar som är i alla fall några decimeter kan man ju inte låta bli att stjäla ett par. Varsin liten portionspaj med krispigt smul smakar så gott med en skopa vaniljglass.
Rabarbersmulpajer, 2 små portionspajer
2 rabarberstjälkar (eller 4 korta)
4 msk socker
30 g smör
1/2 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
5 mandlar
Smörj 2 portionsformar. Skär rabarbern i tunna skivor och lägg i formarna. Strö över ca 3 msk socker.
Nyp samman smör, havregryn, mjöl och 1 msk socker till en smulig deg. Fördela över rabarbern. Hacka mandeln grovt och toppa med denna. Grädda i 225 graders ugn ca 20 minuter.
3 kommentarer:
Vilka härliga vårbilder och "vårig" mat. Rabarbern är på väg här också och de första nässlorna nöp jag igår. Funderar på att plocka kirskål för det har jag inte lagat något av.
Ha det fint/Karin W
De första primörerna är toppen! Kanske hinner vi äta nässlor ännu en gång innan de blir för grova. Det har gått så snabbt i år. Har aldrig lärt mig äta kirskålen. Tycker den smakar för mycket kåda. Synd eftersom den finns i massor i mina rabatter på landet...
åhhh va gott!!ser riktigt somrigt ut :)
Skicka en kommentar